torstai 4. huhtikuuta 2019

Pienen pieni nalle-pipo

Päätin kokella onnistuisinko tekemään eläinaiheisen neuleen ja pienen googlailun jälkeen päätin tehdä pipon nallenkorvilla. Nallen korvien neulominen aiheutti pään vaivaa mutta tässä ohjeen kera miten minä tämän tein.

Langaksi valikoitui keskosille sopiva adlibris baby merino ja käytin omalle käsialalleni sopivia 2mm puikkoja.






Nalle-Pipo:

Luo puikolle 80 silmukkaa (py 24cm) tai 100 silmukkaa (py 30cm). Jaa silmukat 4 puikolle ja neulo ensimmäisen rivin kaikki silmukat oikein.
Neulo 8 riviä 2o2n joustinta.

Neulo nyt kaikki silmukat oikein, kunnes kappaleen korkeus aloitusreunasta mitattuna on 7cm (py 24cm) tai 10 cm (py 30cm). Aloita kavennukset.

Rivi 1: Neulo kaikki silmukat oikein ja kavenna jokaisen puikon lopussa 2 oikein yhteen.
Rivi 2: Neulo kaikki silmukat oikein.

Toista näitä kahta riviä yhteensä 7 kertaa.
Jatka kavennuksia nyt jokaisella rivillä neulomalla puikon lopussa 2 oikein yhteen kunnes jokaisella puikolla on 4 silmukkaa (yht 16s), katkaise lanka ja päättele pujottamalla lanka silmukoiden läpi.

Korvat:
Poimi kavennuksen kohdalta ns kavennuksen etureunasta ja takareunasta 8s (py 24cm) yhteensä 16s, 10s (py 30cm) yhteensä 20s. Jaa silmukat 4 puikolle.


Rivi 1: Neulo poimitut silmukat kiertäen oikein.
Rivi 2: 1&3 puikolla neulo 1 silmukka oikein ja lisää neulomalla seuraava silmukka oikein etu ja takareunasta. 2&4 puikolla neulo kaikki silmukat oikein, kunnes puikolla on jälellä 2 silmukkaa, neulo toiseksi viimeinen silmukka etu ja takakautta oikein, neulo 1 oikein.
Rivi 3: neulo kaikki oikein.
Rivit 4 ja 5: Neulo lisäykset kuten rivillä 2
Rivit 6 ja 7: Neulo kaikki silmukat oikein.

Aloita kavennukset:
Neulo puikolla 1&3 yksi silmukka oikein, neulo SSK kavennus (nosta seuraavat kaksi silmukkaa oikealle puikolle neulomatta ja neulo nostetut yhteen takareunasta). Neulo puikon loput silmukat oikein.
Neulo puikolla 2&4 kaikki silmukat oikein, kunnes puikolla on jäljellä 3 silmukkaa. Neulo 2 oikein yhteen, neulo viimeinen silmukka oikein.

Toista kavennukse jokaisella rivillä kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 3 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele silmukat.

Voit halutessasi kirjailla pipoon myös silmät ja suun, mutta tässä on perus malli.

1 kommentti:

  1. Söpö!

    Ajattelin tehdä muutaman kengurumyssyn. Lankana olisi Teetee:n helmi-lanka (Merinovillaa). Neulotaan 2,5-3 puikoilla ja 50 grammassa on lankaa noin 200 metriä. En osaa yhtään ajatella, minkä kokoinen myssystä pitäisi tehdä. Osaatko sanoa tai osaako joku muu sanoa, paljonko silmukoita laittaisin...? Tai sitten, minkä kokoinen myssystä pitäisi tulla?

    Terveisin, Soile

    VastaaPoista